Listing AutomatEr Start free

Colorado rules for licensed agents

What does Colorado require in a real estate ad on social media?

Colorado ties every ad to your Brokerage Firm. Rule 6.10, as amended in 2026, asks for the firm’s name clearly and conspicuously, the definition of Advertising names social media, and passing along another Broker’s listing takes the owner’s Broker’s written permission. Rule 6.10 also asks for the firm name in chat and instant messages sent to advertise your brokerage services, until you have disclosed it to that consumer.

Rule text read November 2, 2026 at the Colorado Secretary of State: rules changed by rulemaking 2026-00283, from the adopted rules filed there, and rules that filing left unchanged from the compiled 4 CCR 725-1. Informational, not legal advice.

Social media is in the definition of Advertising

The rules are the Colorado Real Estate Commission’s broker rules, 4 CCR 725-1, Rules Regarding Real Estate Brokers, published by the Colorado Secretary of State. Rule 1.2 defines Advertising, and the definition names it:

“Advertising may include, but is not limited to, business cards, brochures, websites, signage, property flyers, mailings (paper or electronic), social media, letterhead, email signatures, and contract documents.”

Your Brokerage Firm, clearly and conspicuously

Rule 6.10.A.3:

“All Advertising must be done clearly and conspicuously in the name of the Broker’s Brokerage Firm.”

Rule 6.10.A.2 says Brokers must not mislead the public concerning the identity of the Broker or the Brokerage Firm. Rule 6.10.A.4 lets a Brokerage Firm use one Trade Name filed with the Commission, and Rule 6.10.B separately limits what a Team may call itself.

Chat, instant messages and small spaces

Rule 6.10.D.4 reaches the messages that follow a post:

“A Broker who communicates through email, chat, instant messages, news groups, discussion lists, bulletin boards, blogs, or other similar means for purposes of Advertising the Broker’s Real Estate Brokerage Services must use the Broker’s Brokerage Firm’s name. However, once a Broker has disclosed the Broker’s Brokerage Firm to a specific Consumer, the Broker is not required to continue to make the same disclosure to the specific Consumer.”

As we read it, a direct message to a buyer who wrote in about a post can be chat or an instant message. The rule’s condition is that the message is sent for purposes of Advertising the Broker’s Real Estate Brokerage Services, and then it asks for the firm name until the firm has been disclosed to that specific Consumer. Whether a given message meets that condition is a question for your managing broker.

When space is limited, 6.10.D.5 applies:

“When it is not reasonable for a Broker to disclose the Broker’s Brokerage Firm’s name in an Electronic Media because space is limited, the Broker will disclose the Broker’s Brokerage Firm’s name clearly and conspicuously within the first click of the mouse.”

Another Broker's listing

The first sentence of 6.10.F sets the baseline:

“Brokers may not Advertise the availability or price of a property whether for sale or lease without permission from the owner or the owner’s Broker.”

Advertising another Broker’s listing has four conditions, in 6.10.F.1:

“A Broker advertising another Broker’s listing must: a. Have the owner’s Broker’s written permission to disseminate the Advertising; b. Disclose, in a conspicuous manner, the owner’s Brokerage Firm; c. Ensure the Advertising is accurate and not misleading to Consumers; and d. Ensure the Advertising complies with subsection C. of this Rule.”

A home offered by an owner who has no Broker has its own conditions in 6.10.F.2: the owner’s written permission, a conspicuous disclosure that the owner is not represented by a Broker, accurate advertising that is not misleading, and advertising that complies with all applicable laws, including copyright and fair housing laws. The amended rule no longer has the sentence that limited when an owner’s Broker could withhold authority to advertise.

Price, accuracy and expired listings

Rules 6.10.G and 6.10.C:

“The price quoted in any Advertising must not be anything other than the price determined by the owner.”
“Brokerage Firms and Brokers are responsible for ensuring that all Advertising is accurate and complies with copyright laws and other applicable laws and regulations.”

For Electronic Media a Broker owns or controls, 6.10.D.1 asks for the Brokerage Firm’s name on each Viewable Page, and 6.10.D.2 says expired listings must be removed from the Broker’s or Brokerage Firm’s Electronic Media within three days of a Listing Contract expiring. Under 6.10.D.3 the Broker sends any third party syndicators a written request to remove expired listings within the same three days.

What the rule does not say

Rule 6.10 does not name Facebook Marketplace. It also does not say who on the listing side must give the written permission beyond the owner’s Broker. In practice agents get a written yes from the listing side, and your brokerage may require it. That is practice and policy, not rule text.

Rule 6.10 was amended in rulemaking 2026-00283, and its paragraph numbers moved, so a citation to an earlier version can point to a different line. The Rule 6.10 quotes above come from the adopted rules as filed with the Secretary of State. The Secretary of State’s rulemaking record, which carries the effective date, did not load when we checked on November 2, 2026. The Division’s Autumn 2026 newsletter, dated October 15, 2026, reports Commission rule changes made on August 4, 2026, including Rule 4.2 on continuing education. Read the current official copy before you rely on this page.

Common questions

Does Colorado treat social media posts as advertising?

Rule 1.2 says Advertising may include, in its words, social media, along with websites, flyers, email signatures and contract documents, so the definition lists it. Whether a given post is advertising is a question for your managing broker.

What name goes on a Colorado real estate ad?

The name of the Broker’s Brokerage Firm, clearly and conspicuously, under Rule 6.10.A.3. A Brokerage Firm may use one Trade Name that is filed with the Commission.

Do I have to put my firm name in direct messages to a buyer?

Rule 6.10.D.4 asks a Broker who communicates by chat or instant message for purposes of advertising the Broker’s brokerage services to use the Brokerage Firm’s name. Once the firm has been disclosed to that specific consumer, the rule does not ask for the same disclosure again. Whether a given message counts is a question for your managing broker.

What do I need before I advertise another Broker’s listing in Colorado?

The owner’s Broker’s written permission, a conspicuous disclosure of the owner’s Brokerage Firm, accurate advertising that is not misleading, and compliance with subsection C of the rule. That is Rule 6.10.F.1.

Does Listing AutomatEr decide whether a post meets Rule 6.10?

No. The app builds and schedules the post for a listing you have permission to market. Whether a post meets a rule stays with you and your broker.

Where Listing AutomatEr fits

Listing AutomatEr is a desktop app for Mac and Windows that posts the listings you have permission to market to Facebook Marketplace on a schedule. By default it puts your name on the post as the agent marketing the home and credits the brokerage that holds the listing.

It does not obtain the permission for you, and it does not decide whether a post meets a rule. That stays with you and your broker.

Start the free trial

Current price and trial length are on the pricing page. Cancel anytime.

Sources

This is not legal advice. This page quotes a state rule so you can read it yourself. It is not a lawyer's opinion about your situation. The official text, your brokerage and your own lawyer are the authorities, and the official text wins over this page.