Colorado rules for licensed agents
What does a Colorado broker have to disclose in writing?
Colorado puts a continuing duty on brokers and brokerage firms to disclose in writing any known conflict of interest that arises in a transaction. A broker who buys, sells or leases on their own account discloses that they are a licensed broker, and Rule 6.18, as amended in 2026, has brokers report affiliated business arrangements to the Commission.
Rule text read November 2, 2026 at the Colorado Secretary of State: rules changed by rulemaking 2026-00283, from the adopted rules filed there, and rules that filing left unchanged from the compiled 4 CCR 725-1. Informational, not legal advice.
The conflict rule
The rule is 6.17, Duty to Disclose Conflict of Interest and License Status, in 4 CCR 725-1. Subsection A:
“Brokerage Firms and Brokers have a continuing duty to disclose, in writing, any known Conflict of Interest that may arise in the course of any real estate transaction.”
Dealing in your own deal
“If a Broker sells, buys, or leases real property on the Broker’s own account, such Broker must disclose in the contracting instrument, or in a separate concurrent writing, that they are a licensed Broker.”
Property management
“A Brokerage Firm or Broker engaged in Property Management Services has a duty to disclose, in writing, any known Conflict of Interest that may arise in the selection or use of a business or vendor that provides services applicable to lease transactions, including property maintenance.”
The rule adds that the firm or broker discloses any ownership, financial or familial interest tied to choosing a particular business or vendor.
Affiliated business arrangements
Rule 6.18 covers a related disclosure. As amended in 2026, it is a report to the Commission:
“A Broker is required to make the following written disclosures to the Commission through the Colorado Affiliated Business Online Services database, which is accessible through the Division’s website:”
“At the time a Broker enters into or changes an Affiliated Business Arrangement, the Broker must disclose the names of all Affiliated Business Arrangements to which the Broker is a party.”
Subsection B has each employing broker make the same disclosure every year, and both disclosures include the physical location of the affiliated businesses.
The version effective January 30, 2026 also listed two written disclosures under 12-10-218(2)(b): one to the consumer being referred, at or before the referral, and one to all parties to the transaction. The amended rule does not carry them. The 2026 act continuing the Division, HB26-1287, amends that subsection in its engrossed text, which is the version we read: the licensee would disclose the arrangement to the party the licensee represents at the time of making the referral. We did not read the signed act. Which disclosure applies now is a question for your managing broker.
What this page does not settle
The rules do not give the wording of the disclosure. We did not find how the Division applies the conflict duty to a message about a listing. Fees paid for referring a settlement service provider are a separate question; see Colorado referral fee rules. Ask your managing broker which form your brokerage uses.
Common questions
Does a Colorado broker have to disclose a conflict of interest?
Rule 6.17 gives brokers and brokerage firms a continuing duty to disclose, in writing, any known conflict of interest that may arise in the course of a real estate transaction.
Does a Colorado agent have to say they are licensed when buying or selling for themselves?
The rule says a broker who sells, buys or leases real property on their own account must disclose in the contracting instrument, or in a separate concurrent writing, that they are a licensed broker.
What does Colorado require when a broker refers a buyer to an affiliated business?
Rule 6.18, as amended in 2026, no longer lists the written disclosures to the consumer and to the parties that the earlier version carried. The statute behind them is amended in the engrossed text of the 2026 act continuing the Division; we did not read the signed act.
Who must report affiliated business arrangements in Colorado?
The rule has a broker disclose them to the Commission when entering or changing one, and has each employing broker do so every year, through the Colorado Affiliated Business Online Services database.
Does Listing AutomatEr write a Colorado conflict disclosure?
No. The app builds and schedules posts for listings you have permission to market. Colorado conflict disclosure is outside what it does.
Where Listing AutomatEr fits
Listing AutomatEr is a desktop app for Mac and Windows that posts the listings you have permission to market to Facebook Marketplace on a schedule. By default it puts your name on the post as the agent marketing the home and credits the brokerage that holds the listing.
It does not obtain the permission for you, and it does not decide whether a post meets a rule. That stays with you and your broker.
Current price and trial length are on the pricing page. Cancel anytime.
Sources
4 CCR 725-1, Rules Regarding Real Estate Brokers, compiled, Colorado Secretary of State, Rule 6.17, which rulemaking2026-00283did not change4 CCR 725-1, rules adopted in rulemaking2026-00283, Colorado Secretary of State, Rule 6.18, as amended in 2026- Working with both sides in Colorado, the written relationship disclosures
This is not legal advice. This page quotes a state rule so you can read it yourself. It is not a lawyer's opinion about your situation. The official text, your brokerage and your own lawyer are the authorities, and the official text wins over this page.