Arizona rules for licensed agents
What does Arizona require in a real estate ad on social media?
Arizona puts the duty on the licensee. An online ad has to name your employing broker clearly and prominently, the property owner has to consent in writing before you publish, and the required lines have to show without the need to scroll. Your designated broker answers for the ad.
Sources read November 1, 2026. Informational, not legal advice.
The rule that covers it
The rule is R4-28-502, Advertising by a Licensee, in Title 4, Chapter 28 of the Arizona Administrative Code, printed in the 2026 Law Book of the Arizona Department of Real Estate. Subsection J says an electronic medium counts as advertising when it targets residents of the state:
“The use of an electronic medium, such as the Internet, Artificial Intelligence, or web site technology, that targets residents of this State with the offering of a property interest or real estate brokerage services constitutes the dissemination of advertising”
The rule goes on to define the term by statute and lists no platforms. As we read it, a Facebook Marketplace post aimed at Arizona buyers is an electronic medium advertisement under this subsection. Your designated broker can say how your brokerage applies it.
What the rule asks of an ad, line by line
Your employing broker, clear and prominent (E)
“A licensee shall ensure that all advertising identifies in a clear and prominent manner the employing broker’s legal name or the dba name(s) contained on the employing broker’s license certificate.”
The owner's written consent first (I)
“Before placing a sign or publishing to an electronic medium giving notice that specific property is being offered for sale, lease, rent, or exchange, a licensee shall secure the written consent of the property owner, and the sign or publication shall be promptly removed upon request of the property owner.”
On the ad itself, without scrolling (J)
“All advertising using an electronic medium must comply with Subsection E of this Section and if advertising online, all requirements of advertising set forth above must be satisfied on the advertisement without the need to scroll.”
Property that is the subject of another person’s employment agreement (F)
“A licensee who advertises property that is the subject of another person’s real estate employment agreement shall make a disclosure in the advertisement itself that indicates the properties featured are not representative of the licensee’s transaction history and includes information of other licensee’s transactions.”
We did not find how the Department applies subsection F to a single post. Ask your designated broker.
The other lines
- Subsection A: do not advertise in a manner that implies no salesperson or broker is taking part in the offer.
- Subsection B: a licensee advertising their own or another licensee’s property discloses that they are licensed, and as the property owner, by placing the words “owner/agent” in the advertisement.
- Subsection C: claims and representations are accurate and fully state the factual material, with no misleading or ambiguous impressions.
“The designated broker is responsible for the advertising of all real estate activity.”
What the rule does not say
The Arizona lines above name the property owner’s written consent. They do not mention the listing side’s permission. In practice agents get a written yes from the listing side as well, and your brokerage may require it. That is practice and policy, not text of this rule.
The rule does not name Facebook Marketplace, and it does not say what a post for another brokerage’s listing must look like beyond the lines quoted. A state rule is the floor. Your brokerage can be stricter.
Common questions
Do Arizona ad rules apply to a Facebook Marketplace post?
As we read subsection J of the rule, an ad on an electronic medium that targets Arizona residents is advertising under the rule, with the Internet as its example. The rule lists no platforms. Your designated broker can confirm how it applies to your posts.
Whose name goes on an Arizona real estate ad?
The employing broker’s legal name, or a dba name on the employing broker’s license certificate, shown clearly and prominently. That is subsection E.
Do I need the owner’s consent before I post an Arizona listing?
Subsection I asks for the written consent of the property owner before you publish to an electronic medium, and for prompt removal if the owner asks. Whether the listing side also has to say yes is a separate matter. In practice agents get that in writing, and your brokerage may require it.
What does without the need to scroll mean?
Subsection J says that for online advertising the requirements set out above must be satisfied on the advertisement itself without the need to scroll. The rule text does not spell out how that applies to a Marketplace post, so ask your designated broker.
Does Listing AutomatEr make a post meet the Arizona rule?
No. The app builds and schedules the post for a listing you have permission to market. It does not decide whether a post meets a rule. That stays with you and your designated broker.
Where Listing AutomatEr fits
Listing AutomatEr is a desktop app for Mac and Windows that posts the listings you have permission to market to Facebook Marketplace on a schedule. By default it puts your name on the post as the agent marketing the home and credits the brokerage that holds the listing.
It does not obtain the permission for you, and it does not decide whether a post meets a rule. That stays with you and your broker.
Current price and trial length are on the pricing page. Cancel anytime.
Sources
- 2026 Law Book, Arizona Department of Real Estate, rule
R4-28-502in full - Advertising another brokerage's listing in Arizona and Colorado, the Colorado side of the same question
This is not legal advice. This page quotes a state rule so you can read it yourself. It is not a lawyer's opinion about your situation. The official text, your brokerage and your own lawyer are the authorities, and the official text wins over this page.